Moraira ligt aan de Costa Blanca en is in 2014 uitgeroepen tot beste vakantiebestemming in Spanje! Van oorsprong is Moraira een vissersdorpje, een sfeer die zeker terug te vinden is in het centrum (met haven en visafslag). Het dorp heeft een eigen karakter en is steeds meer in trek bij moderne vakantiegangers. ‘Het St. Tropez van Spanje’ wordt het in brochures wel genoemd. Er zijn enkele hotels in het dorp, het merendeel van de bezoekers verblijft in één van de vele villas.

Met meer dan 300 zonnige dagen per jaar, is Moraira uitgeroepen (bron WHO) tot locatie met één van de beste klimaten ter wereld! Moraira is een prima uitvalbasis voor activiteiten als, wandelen, wielersport, watersport en golf. Er liggen dan ook verschillende mooie golfbanen in de directe omgeving. Gewoon tot rust komen van de drukte van alledag in een ontspannen setting zal geen uitdaging zijn.

In omliggende plaatsen als Javea, Denia, Calpe en Benidorm is genoeg te beleven. Voor adembenemende architectuur en genieten op één van de ontelbare terrasjes is Valencia zeker een aanrader. Op een uurtje van Moraira zit u in het bruisende centrum van deze fantastische stad. Voor dineren op het allerhoogste hoog niveau kunt u terecht in Denia bij 3-sterren resaturant “Quique Dacosta”, in 2013 uitgeroepen tot beste restaurant van Europa volgens “Opinionated About Dining”

Indien gewenst geven we graag meer informatie of tips over de omgeving.

ModerneVillaMoraira heette voorheen “Casa Karin”